Fă Bine este un ecosistem care facilitează implicarea
în comunitate și realizarea de fapte bune

Am experimentat puterea comunităților în două situații extreme din viață mea: într-una foarte fericită și într-una foarte dificilă. Cea fericită se întâmplă în urmă cu 6 ani în cadrul unui seminar de leadership unde am cunoscut câțiva oameni fenomenali din domenii de activitate foarte diferite. Încercăm împreună să găsim soluții pentru o lume mai bună […]

Despre puterea comunităților

Am experimentat puterea comunităților în două situații extreme din viață mea: într-una foarte fericită și într-una foarte dificilă.

Cea fericită se întâmplă în urmă cu 6 ani în cadrul unui seminar de leadership unde am cunoscut câțiva oameni fenomenali din domenii de activitate foarte diferite. Încercăm împreună să găsim soluții pentru o lume mai bună și fiecare dintre noi lucra individual sau în echipe de câteva persoane la câte o propunere în acest sens.

După etapă lucrului în echipe, a venit și momentul împărtășirii cu întregul grup a soluțiilor noastre. Ceilalți participanți ne ofereau feedback despre cum putem îmbunătăți soluțiile inițiale, își ofereau sprijinul pentru implementarea lor sau doar ne recomandau alte persoane care ne-ar putea ajută. În această etapă, toate proiectele erau transformate. Proiectul platformei de voluntariat care îmi incoltea atunci în minte a prins aripi, a găsit resurse potențiale, a căpătat încredere suficientă cât să nu-mi mai dea pace.

Atunci a fost primul moment în care am simțit cu adevărat cât de important este să ne așezăm la aceeași masă, persoane provenind din domenii diferite, sis a ne dorim cu toată deschiderea să găsim soluții pentru noi și pentru a-I susține pe ceilalți.

Cea de-a două situație a fost una foarte dificilă – de-abia îl născusem pe Teodor, băiețelul meu, dar întreagă mea lume se clatină vertiginos din multe puncte de vedere. Atunci am căzut ….rău. Îmi puneam multe semne de întrebare despre ce urmă să fie cariera mea, despre cum mă voi putea păstra sănătoasă în tot acel tumult, despre cum voi putea fi o mama bună pentru copilul meu și multe altele.

Și atunci am realizat că aceste griji ar fi putut fi mult diminuate dacă aș fi avut încredere că, dincolo de sprijinul oferit de soțul meu și de întreagă familie, ar exista o comunitate care îmi este alături să depășesc toate obstacolele și că, poate dacă eu nu voi reuși să trec peste toate, indifferent de ce mi s-ar întâmpla, membrii ei vor avea grijă de copilul meu. Dacă acea comunitate ar fi existat, cel mai probabil și eu aș fi depășit acea perioada dificilă mult mai ușor.

Aceste două întâmplări m-au convins că împreună putem construi o lume mai bună pentru noi toți. Fie că ne bucurăm și construim, fie că ne suntem alături pentru a ne susține în momentele dificile, împreună este mai bine.

Este locul în care nevoile tuturor  sunt ascultate și în care resursele sunt puse împreună. Ne propunem să generăm proiecte cu impact și cu rezultate valoroase pentru toți participanții și pentru societate în sens larg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram