În data de 23 Noiembrie 2021, în cadrul emisiunii Creatori de Bine, ne-am întâlnit cu Asociația Căsuța Bucuriei, una din cele 21 de organizații participante în cadrul Programului de Mentorat pentru ONG-uri, precum și mentorii care o susțin în implementarea unuia dintre proiectele sale, reprezentanți ai companiei Banca Transilvania.
Emisiunea a avut loc online, live, începând cu ora 12:00, fiind difuzată pe paginile de Facebook , Youtube și Linkedin ale platformei Fă bine!
Invitatele speciale ale emisiunii au fost:
Doamna Adela Florean ne-a inspirat și ne-a impresionat cu povestea sa și a asociației Căsuța Bucuriei, dorința arzătoare de a ajuta, permanenta orientare spre soluții pentru a transforma în bine viața copiilor pe care îi are în grijă. Ne-a împărtășit din provocările organizației, proiectele ambițioase ale acesteia, precum și modul în care a creat o alternativă la sistemul de îngrijire de stat, oferind un camin pentru 10 dintre copiii din acest sistem. Căsuța Bucuriei are misiunea de a asigura accesul copiilor pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, reabilitare, sprijin emoţional, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, educație, consiliere psihologică și pregatire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale și eventual adopției.
Reprezentantele Băncii Transilvania ne-au împărtășit totodată ce înseamnă pentru ele implicarea în cadrul programului de mentorat și cum reușesc să susțină cât mai bine nevoile organizației. Ne-am bucurat să aflăm poveștile lor, ce le motivează, ce le inspiră, să primim inspirație, energie, entuziasm.
Ne-am bucurat să descoperim în doamna Anca Tătaru , o persoană minunată care reușește în fiecare zi să îmbine banking-ul cu voluntariatul, la modul cel mai entuziast posibil. Lucrând de peste 16 ani în mediul bancar, ea a absolvit la bază Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. O experiență în Elveția a transformat-o într-un entuziast precoce al protejării mediului, reciclării și al reducerii consumului înca din anul 2000. De atunci i s-a deschis apetitul să se implice în foarte multe activități de volunariat - de la împăduriri, colectat diverse obiecte pentru donații înspre persoane din categorii vulnerabile, făcut 1.000.000 pași într-o lună pentru susținerea unei cauze umanitare, vizite la adăposturi de animale și fostering animale până la adopție, curățat gunoaie din natură, plogging, etc.
De asemenea, am cunoscut-o mai bine pe doamna Petronela Despoiu, o persoană minunată, membru CFA Romania, cu o experiență de peste 15 ani în mediul bancar pe segmentul de creditare persoane juridice, și în prezent coordonator analiști risc corporate și trainer intern analiză financiară. Ea are totodată experiență în mediul ONG ca manager financiar pentru derularea unui proiect cu finanțare europeană. Iubește mediul ONG, oamenii de aici și mai ales implicarea în proiecte pentru sprijinirea copiilor aflați în nevoie.
Despre Programul de Mentorat pentru ONG-uri:
Programul de Mentorat pentru ONG-uri a fost creat de Platforma Fă Bine! cu scopul de a susține eforturile ONG-urilor pe calea dezvoltării sustenabile, a digitalizării, a adaptării în condiții de criză și asigurării performanțelor angajaților, pentru a le eficientiza activitatea și a deservi un număr cat mai mare de beneficiari.
ONG-urile înscrise deservesc aproape 9000 de beneficiari din România, din diferite categorii vulnerabile - copii, tineri, adulți și vârstnici cu dizabilități, boli grave sau rare sau persoane aflate în sărăcie majoră. Ele vor beneficia astfel suportul a peste 50 de mentori de top și profesioniști care să le ajute să implementeze 23 de proiecte ambițioase. Printre organizațiile care vor primi susținerea acestor mentori se află: Asociația Plai Transilvan, Asociația Șansa Ta, Asociația de Tineret „Club Sportiv de Tineret LYKAIOS, Fundația pentru Evaluarea Competențelor în Educație, Asociația pentru copii cu dizabilități Mă Bucur de Viață, Asociația CONIL, Asociația Învingem Autismul, Asociația Aura Ion, Asociația Căsuța Bucuriei, Asociația Prader Willi, Asociația E-Romnja, Asociația OMIS, Asociația The Social Incubator, Asociația Un pas spre educație, Fundația Inima de Copil, Asociația Kinetobebe, Asociația Copii pentru Viitor, Fundația FĂRĂ, Asociația InspirAction, ADRA România, respectiv Fabrica de Daruri.
Programului de Mentorat s-au alăturat în calitate de sponsori companiile Noriel, Banca Transilvania, Value4Capital şi Code11.
Despre platforma Fă Bine!
Fă Bine! este platforma de sprijin și colaborare care aduce împreună peste 100 de ONG-uri (din domeniul medical, social, educațional etc.), voluntari, companii și donatori individuali. Construim un ecosistem social care ia în considerare nevoile tuturor și în care se pun împreună resurse pentru obținerea de rezultate valoroase pentru toți participanții, precum și pentru societate în sens larg.
Copyright ©2022 Fă Bine! Politica de confidențialitate | Termeni și condiții