Fă Bine este un ecosistem care facilitează implicarea
în comunitate și realizarea de fapte bune

Este dimineața zilei de 26 octombrie 2018, ora 06.00. Azi, împreună cu voluntarii Ursus Breweries,  punem murături și facem dulceață pentru persoanele cu situație financiară dificilă de care are grijă an de an Asociația Edulier. Primul lucru pe care-l fac este să mă uit afară la vreme. Ma liniștesc fiindcă pare să fie o zi […]

Încingem ceaunele

Este dimineața zilei de 26 octombrie 2018, ora 06.00. Azi, împreună cu voluntarii Ursus Breweries,  punem murături și facem dulceață pentru persoanele cu situație financiară dificilă de care are grijă an de an Asociația Edulier.

Primul lucru pe care-l fac este să mă uit afară la vreme. Ma liniștesc fiindcă pare să fie o zi frumoasă. Avem mare nevoie să nu plouă fiindcă activitățile pe care urmează să le desfășuram vor fi mult mai plăcute dacă se întâmplă afară în gradină.

Mă pun în mișcare către Grădina lui Moș Tănase, acolo unde Cristiana Ionescu, CEO & Fondatoare a Asociației Edulier, împreună cu Cristian Coțovanu, deretică de câteva zile ca totul să fie perfect la sosirea voluntarilor. În mașina mea miros puternic varza și gogonelele din portbagaj, iar peisajul care se așterne în drumul meu este de poveste, cu frunze multicolore peste tot, lumina soarelui este blânda dar generoasa, este suficient de cald cât sa nu ai nevoie de geacă chiar și la sfârșit de octombrie. Este o toamnă frumoasă iar eu simt o mare bucurie pentru întreaga zi ce ne așteaptă.

Voluntarii sosesc la ora 10.00. Cristiana îi întâmpină cu atitudinea unui general - povestește tuturor ce urmează să se întâmple, explică regulile care trebuie respectate, descrie standurile de lucru și începem: unii voluntari spală gogonele, alții curăță ceapa, usturoiul, morcovii și varza. Unii se urcă chiar în copaci pentru a culege gutuile care urmează să fie pregătite pentru dulceață. Iar alții au grijă să gătească tocănița de prânz pentru toți voluntarii. Bucuria este ceea ce poți citi pe fețele tuturor celor prezenți.

Învârtim în ceaune de zor, parcă am sufla și în foc pentru a se fierbe mai repede tocănița de cartofi și dulceața. Când ne-am așezat la masă s-a așternut tăcerea în gradină. Nu degeaba se spune că mâncarea gătită în ceaune mari este foarte gustoasa 🙂

Dulceața de gutui rămâne să fiarbă și după plecarea voluntarilor. Cristiana va stinge focul târziu.

A fost o zi minunata în care voluntarii Ursus Breweries au pus mult suflet. Atât eu cât și Cristiana le mulțumim lor și companiei angajatoare pentru darul făcut celor în nevoie!

Iar dacă iți dorești și tu să faci o faptă bună împreună cu echipa ta, contactează-ne! Noi te putem ajuta sa faci bine.

Maria

Fondatoare Fă Bine!

Este locul în care nevoile tuturor  sunt ascultate și în care resursele sunt puse împreună. Ne propunem să generăm proiecte cu impact și cu rezultate valoroase pentru toți participanții și pentru societate în sens larg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram