Fundația „Alături de Voi” România (ADV) este o organizație neguvernamentală de tip întreprindere socială de inserție, înființată în februarie 2002 de către Holt International Children’s Service USA, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. ADV România are sediul național în Iași și este înregistrată ca fundație românească, este independentă față de autoritățile statului, nu-și condiționează sprijinul și acțiunile de apartenențe la anumite ideologii, doctrine sau religii.

ADV România, a înființat în timp 3 afaceri sociale, fiind declarată Antreprenorul Social al Anului 2016 în cadrul competiției mondiale EY Entrepreneur Of The Year.

Pe principiul one-stop-shop, o persoană defavorizată sau din centrul de plasament, poate accesa, un pachet de servicii pentru un cumul de probleme: servicii sociale, psihologice, educaționale, de orientare profesională, calificare, angajare și asistență la locul de muncă.
Povestea ADV România, este scrisă de oameni și reprezintă visul lor de a crea o lume mai bună! Vino alături de noi! Hai să construim împreună! Să fim noi schimbarea, pe care am dori să o vedem la cei din jur!

Ceea ce facem zi de zi.., ne definește viitorul!

Înainte de toate, suntem un grup de oameni cu aceleași valori și principii, în care integritatea, onestitatea, empatia și verticalitatea primează.

Ne-am reunit în anul 2014, pornind de la ideea că vrem să contribuim mai mult și mai eficient la tot ceea ce înseamnă educație, asistență socială și cercetare de calitate în România. Am pornit pe un drum în care ne dorim să ne aducem contribuția personală și profesională, să dăm mai departe valorile și principiile care ne ghidează, să fim acei agenți ai schimbării care să aducă un plus de valore societății în care trăim. Pe acest drum al schimbării pe care am pornit, ni s-au alăturat pe parcurs oameni care vor să fie și ei parte a schimbării în bine (peste 50 de voluntari ni s-au alăturat și sute de susținători, donatori, sponsori etc.)

Asociaţia Academia Mămicilor din Timişoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială, a fost fondată în anul 2014 de către 10 cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială (Universitatea de Vest din Timişoara) cu scopul de a promova și susţine educația, cercetarea și asistenţa socială. Creșterea calității educației și asistenței sociale din România reprezintă prioritățile AMT care prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților, cadrelor didactice, studenților, persoanelor care lucrează așături de copii etc. (factori decizionali în formarea unei generații de copiii sănătoși, independenți și fericiți) își propune să aducă schimbarea în bine, să ofere modele de bune practice în educație, asistență social și cercetare.

Bine v-am găsit, oameni minunați,

Mă numesc Laurențiu Tipu, sunt din Constanța și sunt tatăl lui Denis, micuțul meu luptător care de 9 ani de zile îmi demonstrează că iubirea nu are limite. Îl iubesc încă din clipa în care eu și mămica lui am decis să ne mărim familia și voi lupta toată viața mea pentru ca el să învingă boala. Nu este corect ca el să fie bolnav însă mă bucur că există soluții medicale care să-l ajute.

Copilașul meu s-a născut sănătos...era mititel, avea doar 1.9 kg însă era sănătos. Fiind așa de micuț, ar fi trebuit băgat câteva zile în incubator ventilat însă maternitatea nu a avut incubator liber. Din această cauză, a doua zi de la naștere, a făcut stop cardio respirator și hematom pe creier. Creierul lui a fost rănit de lipsa de oxigen iar de atunci luptăm cu toate forțele ca el să învingă afecțiunile generate de acel moment.

Deocamdată, Denis nu poate umbla, nu poate vorbi, nu poate sta în șezut, nu poate face mișcări fine, corpul lui este foarte încordat și toate mișcările le face cu foarte mare dificultate.

Diagnosticul lui Denis este de paralizie cerebrală dobândită în urma lipsei de oxigen și are mare nevoie de 4 intervenții de transplantare celule stem.

Celulele stem sunt o minune medicală care ajută enorm la regenerarea celulelor moarte din creier. Medicii ne-au dat mari șanse ca Denis să poată umbla și să fie independent, dacă facem aceste transplanturi și urmăm cu strictețe indicațiile lor.

Costurile sunt enorme, intervențiile costă 36.000 euro însă noi am reușit să strângem 9.000 euro și cu ajutorul vostru, al oamenilor minunați din jurul nostru, cred că vom reuși să strângem toată suma necesară.

Eu știu că îl veți îndrăgi pe Denis fiindcă este un copil absolut minunat, un copil vesel și cu enorm de multă iubire de oferit.

Mă rog la Dumnezeu să ne ajutați să strângem banii pentru tratament. Vă rog să ne ajutați și să rămâneți alături de noi aici, în grup. În fiecare postare care va urma voi încerca să vă arăt cât de minunat este Denis și cât de mult își dorește să poată umbla, să poată vorbi, să se poată juca la fel ca și surioara lui.

Vă rog să mă ajutați să îmi duc copilul la tratament, orice mică donație înseamnă un pas înainte.

ETI PC este o organizație non-profit care colectează dispozitive (PC-uri, laptopuri și telefoane) de la persoane care nu le mai folosesc sau pentru care nu le mai sunt utile. Apoi verificăm starea echipamentelor și începem reparațiile, aducându-le într-o stare optimă de funcționare. Când sunt gata le donăm copiilor fără posibilități și le oferim șansa de a participa la școala online și de a dezvolta abilități tehnice.

Copyright ©2020 Fă Bine!