Asociatia IHTIS

Botoșani

Domeniul de activitate:

Sănătate

Orașul:

Dumeni

Infiintata in anul 2004 si gestionata dintr-un fotoliu rulant, urmarim: crearea cadrului prielnic cresterii gradului de independenta si integrarea sociala reala a tinerilor cu dizabilitati fizice – avand coeficient de inteligenta normal, adecvat varstei, capabili a se auto-reprezenta in societate prin aptitudini si abilitati personale.In Romania, DIZABILITATEA (limitarea fizica) este sinonima cu HANDICAPUL (limitarea sociala). TOTAL GRESIT!!! De 30 de ani, 1989 – 2019, ne varsam naduful unul pe celalalt intr-un singur fel, prin insulta “bă, handicapatule” – neaosa boala lingvistica, insulta folosita fara ca nimeni sa-i cunoasca sensul, de la tractoristi pana la ministri. DIZABILITATEA si HANDICAPUL au cauze si modalitati de ameliorare diferite. Boala genereaza DIZABILITATEA (o problema de sanatate) pe care fiecare incearca sa o depaseasca pe cont propriu. Lipsa accesibilitatilor genereaza HANDICAPUL (o problema sociala) generata de OAMENII FARA DIZABILITATI, care se opun sau ignora amenajarea mediului fizic, conform anumitor criterii precizate in normative si legi speciale. OPOZITIA si/sau IGNORANȚA genereaza DISCRIMINAREA. Nu putem astepta la nesfarsit ca mentalitatea colectiva, cu privire la aceasta chestiune, sa se schimbe. TREBUIE sa vrem sa facem CU ADEVARAT ceva in privinta aceasta. Din anul 2004 – anul infiintarii Asociatiei IHTIS – prin actiuni socio-culturale, au fost adusi impreuna elevii cu si fara dizabilitati, in incercarea de a ilustra INCLUZIUNEA prin: sondaje, mese rotunde, publicatii, tabere, campanii de sensibilizare, spectacole si festivaluri concurs – mii si mii de zile de voluntariat, mii de beneficiari, sute de aparitii in mass-media, zeci de premii la nivel national, nenumarate promisiuni neimplinite de cei in masura a imbunatati situatia, conform legislatiei europene. In ciuda eforturilor IHTIS, ROMANIA a ramas NEACCESIBILA – facilitatile si drepturile persoanelor cu dizabilitati sunt doar la nivel declarativ (propaganda electorala - ATAT): NU avem INCLUZIUNE, nu avem SANSE EGALE, nu avem LIBERTATEA DE A NE EXERCITA DREPTURILE. Deseori ma intreb: DE CE INVESTESC VOLUNTARIAT INTR-O TARA CARE NU IMI OFERA NIMIC? Pentru ca mi-am asumat aceasta in 2004 si nu am voie sa ma opresc din drum, chiar daca il voi parcurge pana la capat SINGURA sau IMPREUNA cu cei care mi se vor alatura... SA FAPTUIM. Despre Asociatia IHTIS s-a spus inca de la inceput ca este SCOALA ACELORA CARE REFUZA SA SE DECLARE INVINSI. VA ASTEPT LA IHTIS!
Proiecte voluntariat
Articole publicate
Catalog Produse
ROMANIA NEACCESIBILA 1

Data începerii: 15/02/2019
Data finalizării: 15/11/2019

- Contactarea Asociatiei IHTIS
- Inscrierea in baza de date, prin completarea unui formular.
- Contactarea persoanei cu dizabilitati - la cerere - exclusiv pentru o problema reala din domeniul "LIPSA DE ACCES" in spatiul public.
- Initierea - impreuna cu persoana cu dizabilitati aflata in impas - de actiuni de sensibilizare a cetatenilor si accesibilizare a mediului fizic conform Normativului amintit.

IHTIS - e-learning adaptat 2

Data începerii: 15/03/2019
Data finalizării: 22/06/2019

Este nevoie ca voluntarii sa desfășoare activitate didactică în grădinițe și școli pana la nivelul clasei a II-a, inclusiv. Aceștia sunt rugați să trimită săptămânal materiale folosite la clasă:
• fișe de lucru scrise în format pdf sau power point.
• teste de evaluare scrise în format pdf sau power point.

CHIPUL INCLUZIUNII 3

Data începerii: 06/05/2019
Data finalizării: 23/06/2019

1. VOCILE INCLUZIUNII - Tineri comunicativi, dispusi sa aloce cateva ore pe saptamana pentru a afla de la cei apropiati lor (familie, colegi, profesori, prieteni), cum privesc fenomenul incluziunii semenilor cu dizabilitati in societate (opinii pro si contra).
2. EXPERTII INCLUZIUNII – Tineri care vor prelua informatiile - mesaje, fotografii, desene, sondaje - asezandu-le in expozitii si teme de dialog in cadrul workshop-urilor organizate trimestrial, fiecare intalnire finalizandu-se cu o carte.
3. “AGENTII INCLUZIUNII” – Tineri care vor promova / disemina / valorifica publicatiile tiparite – fondurile fiind investite in realizarea unui VIS: Centrul Experiental pentru Incluziune si Viata Independenta – Dumeni / Botosani.

Această organizație nu a propus încă niciun produs.
Copyright ©2018-2019 Fă Bine.
Design & Webmaster: MartinusDesign.