Fă Bine este un ecosistem care facilitează implicarea
în comunitate și realizarea de fapte bune

Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, BucureștiÎn cadrul acestei școli sunt înscriși 20 de copii, elevi în ciclul primar ce prezintă risc ridicat de abandon școlar. Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale.

Programul de Suport Educațional și Integrare Socială

Rezumatul proiectului

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:

Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, București
În cadrul acestei școli sunt înscriși 20 de copii, elevi în ciclul primar ce prezintă risc ridicat de abandon școlar. Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale.

În afara sprijinului zilnic oferit copiilor, oferim părinților aparținători și ceilalți membri ai familiei, întâlniri individuale de consiliere (consiliere juridico-administrativă, psihologică, orientare profesională). Toate acestea au ca scop dezvoltarea și responsabilizarea pentru ceea ce reprezintă în comunitatea din care fac parte.


Acțiuni solicitate din partea voluntarilor

Copiii vin zilnic, de luni până joi, în intervalul 12.00-16.00 și vineri în intervalul 12.00 - 14.00, fiind sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente.


Numărul necesar de voluntari

5


Data începerii proiectului

01-01-2019


Data finalizării proiectului

31-12-2021


Data limită înscriere voluntari

31-12-2019


Adresa evenimentului

Bdul Lacul Tei, nr. 116, sector 2, București


[button link="https://fabine.eu/groups/programul-de-suport-educational-si-integrare-sociala/" type="big" color="orange" newwindow="yes"] Voluntariază![/button]

Este locul în care nevoile tuturor  sunt ascultate și în care resursele sunt puse împreună. Ne propunem să generăm proiecte cu impact și cu rezultate valoroase pentru toți participanții și pentru societate în sens larg.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram