Proiect de voluntariat

Mihai Căldăraru - DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA - Campania Umanitară Ajutăm cu Bucurie!

Rezumatul proiectului

Lecție de bunătate din partea lui Mihai Căldăraru. „Fiecare dintre noi poate face ca lumea să devină un loc mai bun”. Mihai Căldăraru ne arată că succesul nu înseamnă să ai o afacere profitabilă. Impactul pe care îl lasă asupra oamenilor îi încălzește mai mult sufletul și îi creează bucurie supremă. Gravitează în jurul bunătății, a generozității și a respectului. A învățat să lupte și să se reinventeze ori de câte ori a fost nevoie, pentru că a avut în părinții săi un model de urmat.A început să ofere sprijin semenilor săi prin 2011, prin intermediul unui ong de a-și forma un viitor și care întâmpinau greutăți sau aveau nevoie de lămuri, le primeau cu mare inimă de la Mihai Căldăraru fără a avea vreun beneficiu. A fost premisa a ceea ce urma să vină. Se simte liniștit știind că nu a stat degeaba și că a pus umărul acolo unde a fost nevoie, mai ales că a urmat înființarea unei asociații caritabile.Ce proiecte ticluiești pe viitor?Îmi doresc să am cât mai mulți prieteni alături și astfel să reușim tot mai multe să arătăm că se poate și că atunci când suntem mulți efortul este tot mai mic, indiferent că este vorba de donații sau voluntariat. Mai sper ca marile companii care chiar își doresc să se implice în acte caritabile să își întoarcă privirea către oameni care chiar fac ceva în acest sens și nu doar către „vedete”.Mihai Căldăraru este un tânăr din București, care astăzi are 35 de ani. Născut ultimul într-o familie cu mulți copii, nu a avut parte de copilărie precum ceilalți șase frați ai lui.Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți, imediat după naștere. La Revoluție, încă nu împlinise 1 an. Și-a regăsit familia abia după vârsta majoratului, însă a continuat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu.Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase. Bătăile luate în orfelinate l-au marcat pentru tot restul vieții. Supliciul îndurat pe toată perioada copilăriei i-a dat și un sens în anii ce au urmat, acela de a sări în ajutorul celor necăjiți, asa cum a fost și el. Din anul 2011 s-a dedicat celor nevoiași, după ce a „pus pe roate” o asociație nonprofit . „Ajutorarea celor nevoiaşi” este sloganul care îl ține în activitate și în ziua de astăzi.Mihai Căldăreanu nu cere bani! Tot sprijinul cerut pentru cei nevoiași constă în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate precum cele igienico-sanitare. Munca de ajutorare a celor nevoiași are și o răsplată pe măsură, spune Mihai! „Este vorba despre zâmbetul de pe fața lor!”Mihai Căldăreanu, Director General DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială). a anunțat vineri, într-un mesaj pe site-ul aedops.ro, „că bătrânii și copii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna la numărul de telefon 0739.377.777 atunci când au nevoie de ajutor”.

Acțiuni solicitate din partea voluntarilor

Mihai Căldăraru oferă speranțe bătrânilor, copiilor și celor cu nevoi speciale

Un tânăr crescut prin orfelinate dorește astăzi să fie sprijin celor în nevoi și cu lipsuri în viața de zi cu zi.

Acesta a avut o viață destul de grea, părăsit de părinți și-a petrecut mai mult de jumătate din viață prin orfelinate. Pe la 18 ani și-a regăsit familia dar a preferat să-și vadă de propriul drum, cu propriile puteri după cum a fost obișnuit.

Jurnalistul ne-a contactat cu scopul informării cetățenilor privind campania în desfășurare și cei care doresc să se implice sunt îndrumați să ia legătura cu el.

În contextul actual de pandemie, un mic ajutor e mereu bine-venit pe lângă faptul că se apropie cu pași repezi cea mai frumoasă perioadă din an, sărbătorile de Crăciun. Perioadă când se oferă din inimă cadouri celor dragi și celor nevoiași.

Campania „Din ce dai, îți clădești în rai” a fost inițiată cu dorința creatorului de-a minimiza sărăcia ce-l înconjoară. Chiar dacă sunt mulți în situații nu tocmai plăcute și ușoare, Mihai Căldăraru încearcă pe cât posibil să ajute bătrânii și să aducă zâmbete copilașilor fără părinți sau celor cu nevoi speciale.

Cei care doresc să se implice în campaniile desfășurate de Mihai, pot lua legătura cu el telefonic la 0722707022.

Activități desfășurare de jurnalist

🍁” Fă bine, pic cu pic se face mare!”

🍁“Dăruiește Bucuria, Câștigă România!”

🍁”Din ce dai, îți clădești rai!”

🍁”Dăruiește un pic de soare, nu totală nepăsare”

🍁”Campania Umanitară Ajutăm cu Bucurie! ”

Detalii despre proiect

Voluntari necesari
10
Data începerii
22 martie 2022
Data finalizării
31 decembrie 2022
Termen limită înscriere
28 februarie 2023

Implicare

Durata minimă totală
1 an
Durata unei sesiuni
3 zile
Frecvența sesiunilor
1 / 3 luni
Adresa

Devino voluntar!

Pentru că stă în puterea ta să ajuți

Înscrie-te voluntar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram