Proiect de voluntariat

Program de Suport Educațional și Integrare Socială

Rezumatul proiectului

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:Locație: Școala Gimnaziala nr. 2 – Sat Cățelu, comuna Glina, jud. IlfovÎn cadrul acestei școli sunt înscriși în prezent 16 copii, elevi în ciclul primar și gimnazial ce prezintă un risc crescut de abandon școlar.Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale. Comunitatea din Cățelu se confruntă cu reale dificultăți socio-economice, de aceea copiii întâmpină obstacole în demersul didactic existând un risc crescut al abandonului școlar timpuriu. Copiii au nevoie de sprijin, de resurse noi și de modele de urmat.

Acțiuni solicitate din partea voluntarilor

Programul de lucru este în zilele de miercuri, joi și vineri, în intervalul 10.00 - 16.00. Atât cei din ciclul gimnazial, cât și cei din ciclul primar sunt sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente.

Detalii despre proiect

Voluntari necesari
3
Data începerii
1 ianuarie 2019
Data finalizării
31 decembrie 2019
Termen limită înscriere
31 decembrie 2019

Implicare

Durata minimă totală
Alta
Durata unei sesiuni
Alta
Frecvența sesiunilor
Alta
Adresa

Devino voluntar!

Pentru că stă în puterea ta să ajuți

Înscrie-te voluntar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram