Proiect de voluntariat

Program de Suport Educațional și Integrare Socială

Rezumatul proiectului

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, BucureștiProgramul de Suport Educațional pentru Tineri este destinat elevilor din ciclul gimnazial și liceal care au ajuns la un nivel educațional ridicat față de media comunității de apartenență, dar care prezintă risc crescut de eșec în ceea ce privește continuarea studiilor (nepromovarea examenelor finale).Programul sprijină în prezent, un număr de 20 tineri proveniți din familii cu grave dificultăți socio-financiare, elevi în anii terminali de gimnaziu și liceu.Scopul final: ușurință în înțelegerea programei școlare parcurse și promovarea examenelor naționale. Intervenția este completată de grupurile de suport organizate de către psiholog, grupuri de consiliere și orientare profesională, activități recreative menite să favorizeze inserția socio-profesională cât mai eficienta.

Acțiuni solicitate din partea voluntarilor

Tinerii beneficiază săptămânal de suport specializat oferit de către voluntarii programului, în funcție de planurile educaționale individuale.
Astfel, zilnic, în intervalul 15.00-19.00, au loc meditatii individuale la disciplinele la care aceștia întâmpină dificultăți: limba și literatura română, matematică, biologie, limba engleză, informatică etc.

Detalii despre proiect

Voluntari necesari
5
Data începerii
1 februarie 2019
Data finalizării
31 decembrie 2020
Termen limită înscriere
31 decembrie 2019

Implicare

Durata minimă totală
Alta
Durata unei sesiuni
Alta
Frecvența sesiunilor
Alta
Adresa

Devino voluntar!

Pentru că stă în puterea ta să ajuți

Înscrie-te voluntar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram