"ȘI CE DACĂ!" 

"Societatea este cea care ne dă dizAbilitatea"


📇 București, 3 Decembrie 2021

3 Decembrie 2021 - Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități - declarată în 1992, de către ONU, reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate și în comunitate.

✅ România are 75.721 copii cu nevoi speciale, copii pentru care noi, spunem astăzi, din păcate, în mod retoric „ȘI CE DACĂ!”

Aceștia sunt doar o parte din cele 891.016 persoane cu dizabilități din România, conform statisticilor publicate de către ANDPDCA la data de 30.06.2021
Legea Asistentei sociale 292/2011 oferă drepturi aplicate partial.

Campania ȘI CE DACĂ își propune să sensibilizeze oamenii în raport cu dizabilitatea, cât și să determine autoritățile publice să implementeze Legea Asistenței Sociale Nr. 292/2011 în totalitate, dar în mod special externalizarea serviciilor sociale de recuperare și reabilitare pentru copii cu nevoi speciale către furnizori privați de servicii sociale licențiate și acreditate în conformitate cu legislația în vigoare.

Ajuta-ne să facem vizibilă petiția Și ce dacă, și semnează aici: https://sicedaca.ro

Pentru mai multe detalii despre activitatea Asociației pentru copii cu dizabilități Mă Bucur de Viață:
Site-ul asociației: www.mabucurdeviata.ro
Site-ul campaniei: www.sicedaca.ro

Campania este inițiată de Asociația Mă Bucur de Viață, cu suportul Platformei Fă Bine! - reprezentată prin Asociația Trăiește cu Bucurie, în cadrul Programului de Mentorat pentru ONG-uri.

🙏 ÎMPREUNĂ facem bine MULTIPLICAT! 🙏

📇 Cum ne poți contacta?
📞 0724 217 601   📧 donații@fabine.eu  🖥 www.fabine.eu


                 

Mihaela Lupu, Director Executiv Asociația pentru copii cu dizabilități „Mă Bucur de Viață”, a declarat:

„Considerăm că Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități ar trebui să ne facă să fim mai conștienți de faptul că prejudecățile nu își au locul când vorbim despre relațiile dintre oameni. Din acest motiv, Asociația pentru copii cu dizabilități „Mă Bucur de Viață” a lansat azi campania – ȘI CE DACĂ! - o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice, cât și a autorităților.

În teorie, incapacitatea este absența sau restricția de a efectua acțiuni în intervalul sau modul considerat normal de cea mai mare parte dintre noi, oamenii. În opinia noastră, nu există dizAbilități, ci există copii sau persoane cu abilități și calități diferite pe care trebuie să știm cum să le descoperim pentru a le pune în valoare. Practic, pentru a spori capacitatea oamenilor, avem nevoie de o societate tolerantă și empatică pentru că, în realitate, societatea este cea care te face neom, nu dizabilitatea.

Dizabilitatea nu este doar o problemă a copilului/persoanei care o suferă sau a familiei sale, ci este o problemă a întregii noastre societăți!”

Maria Duduman, CFA, Fondatoarea Platformei „Fă Bine!”, a declarat:

”Îmi doresc tare mult ca fiecare dintre noi să înțeleagă că dizabilitatea nu este o boală contagioasă. Este o situație grea de viață pe care unii dintre noi o depășesc cu mare curaj în fiecare clipă poate chiar din primele momente de viață. Da, este adevărat, dizabilitatea înseamnă suferință, câteodată în cantități pe care noi, cei ”normali” nu ne putem închipui cum le-am putea duce. Cred că de această suferință fugim fără să ne dăm seama că, de fapt, ne închidem în fața unor suflete care au atâta nevoie de ajutor. Din păcate însă închiderea noastră nu ne lasă să vedem cât de ușor poate fi să le dăm o mînă de ajutor, cât de ușor ne poate fi nouă să îi susținem pe ei să aibă o viață de care să se bucure deplin. De aceea vă invit acum să faceți doar atât: luați-vă 2 minute pentru a vă gândi ce ați dori voi să facă lumea pentru voi dacă ați fi o persoană cu dizabilități. Iar dacă puteți face un bine unei astfel de personae azi sau în orice altă zi să vi se întoarcă înmiit. ” www.fabine.eu


Persoane de contact pentru presă - pentru această campanie:
Mihaela Lupu
0749 191 926
contact@mabucurdeviata.roheart linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram